“Krimska čelična princeza”: Ovo je žena koje će ZAMENITI PUTINA na čelu Rusije?

Natalija Poklonska
Printscreen

Krimska tužiteljka Natalija Poklonska, koja je veoma popularna u Rusiji i inostranstvu, najavila je da će se kandidovati za poslanicu u Državnoj dumi.

 

Kao piše britanski „Dejli miror“, Poklonsku smatraju „potencijalnom kandidatkinjom“ na predsedničkim izborima u Rusiji 2018. godine.

Tužiteljka Krima Natalija Poklonska je izjavila da će se kandidovati za poslanicu Državne dume na listi partije Jedinstvene Rusije. Osim toga, Poklonsku, koja se nalazi na „Forbsovoj“ listi „političara koji najviše obećavaju“, smatraju „potencijalnom kandidatkinjom“ na predsedničkim izborima 2018. godine, dodaje „Dejli miror“.

Natalija Poklonska je postala tužiteljka na Krimu sa 33 godine, odmah nakon ulaska Krima u sastav Rusije 2014. godine. Kako podseća list, Poklonska je stekla ogromnu popularnost nekoliko minuta nakon svoje prve pres-konferencije.

Video-snimak na kojem Poklonska jednostavno sluša pitanje novinara sakupio je oko 300.000 pregleda nakon objavljivanja na japanskom Jutjubu, bez obzira na to što pitanje nije prevedeno na japanski jezik.loading...