KRIVAC UMAKAO POLICIJI: Navijač Hajduka priznao da je nacrtao grafit, ali ne i ZLOGLASNI SIMBOL!

Navijač iz Hrvatske Marko Gušić Janjić osuđen je na 15 dana zatvora zbog pisanja grafita i krađe na pumpi. Ipak, muškarac koji je dopisivao ustaške simbole uspeo je da izbegne kaznu!

printscreen/youtube.com/RTS

Kako “Blic” saznaje, osuđeni navijač Marko Gušić Janjić priznao je delimičnu krivicu. On je rekao da jeste ukrao nešto sa pumpe, kao i da je ispisivao grafite “Torcida Split”.

– Međutim, on je na saslušanju tvrdio da ustaške simbole nije crtao on, već da mu je, dok je crtao grafit, prišao stariji muškarac i oteo mu sprej iz ruke. Taj muškarac dopisao je ustaški znak na grafit, rekao je ovaj mladić – navodi izvor “Blica”.

Tvrdnje mladića odmah su proverene. Pregledani su snimci sa video-nadzora.

– Na snimku se zaista vidi Marko kako crta grafit, a onda mu u jednom trenutku prilazi muškarac, oduzima sprej i dodaje ustaško “U” – priča sagovornik “Blica”.

 Taj muškarac je, kako saznajemo, prolazio kroz Srbiju sa grupom od 400 navijača kada su krenuli na utakmicu u Bugarskoj. Međutim, nije poznato da li je izbegao povratak sa njima nazad kroz Srbiju ili je uspeo da izmakne pre policijske blokade autoputa.

Naime, policija Srbije uhapsila je 32 navijača “torcide” iz Splita, koji su na putu za Sofiju napravili haos na pumpi u Vrčinu. Na autoputu kod Niša presretnuto je 400 navijača Hajduka po povratku iz Bugarske koji su osumnjičeni za haos, a zadržano je 32.

Kako “Blic” saznaje, 28 osoba sprovedeno na je saslušanje kod prekršajnog sudije u Beogradu, jedan je deportovan, a trojica huligana su ostala u Nišu. Od tih 28 jedan je maloletan te on neće odgovarati.