KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Da li će naši državljani morati u karantin pri povratku u zemlju

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo nove mere i odlučio šta će biti sa karantinom i školom za one koji se vraćaju iz inostranstva.

Pixabay

Krizni štab za borbu protiv korona virusa doneo je odluku da neće biti uveden karantin niti obavezan negativan PCR test za naše državljane koji se vraćaju sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore, ali je usvojio preporuku da đaci od povratka iz inostranstva u Srbiju 10 dana pohađaju nastavu onlajn.

Dakle, deo koji se tiče dece koja se vraćaju iz inostranstva je na nivou preporuke, a ne obaveze.

To praktično znači da roditelji treba da budu odgovorni, i da mere temperaturu deci i ne šalju ih u školu ako imaju povišenu temperaturu ili bilo koji od simptoma bolesti, piše “Blic”.

Među novim usvojenim merama je i da se okupljanja sa dosadašnjih 10 osoba na otvrenom i u zatvorenom prostoru povećaju na 30. I ova mera stupa na snagu danas.

Bolnice u Srbiji se polako vraćaju normalnom režimu rada, a pojedine će i nadalje ostati za kovid pacijente.

Kako je rečeno na Kriznom štabu, KC Dragiša Mišović i bolnica na Bežanijskoj kosi i nadalje će raditi u kovid režimu, a u unutrašnjosti će po potrebi, ukoliko izbije žarište, bolnice iznova primati samo obolele od korona virusa.loading...