KRKLJANAC NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Na Horgošu i Batrovcima višesatna čekanja za kamione

Batrovci
Beta

Na putevima u Srbiji danas se očekuje dobra vidljivost i prohodnost i umeren saobraćaj, dok kamioni na granici s Hrvatskom i Mađarskom čekaju po više sati, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

 

AMSS upozorava na oprez u vožnji jer je zbog jutarnjeg mraza moguća poledica, posebno na putevima u planinskim predelima gde su kolovozi još ponegde vlažni ili mokri.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok se na teretnim terminalima na prelazu Batrovci i Horgoš čeka više sati.

Na ulazu u Hrvatsku zadržavanja su oko devet sati, a u Mađarsku teretna vozila čekaju oko šest sati.

Danas će se izvoditi radovi na auto-putu E-75 od 07.00 do 17.00, na deonici kod naplatne stanice Umčari, u oba smera. Saobraćaj će na oko 15 minuta biti zaustavljen oko 11.00 u smeru Beograd – Niš i oko 14.00 u smeru Niš – Beograd. Tokom radova saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na redovnom održavanju autoputa Beograd – Niš, do 29. februara saobraćaj će se od petlje Umčari do petlje Vodanj u smeru ka Nišu odvijati preticajnom trakom od 07.00 do 17.00 sati.

Zbog radova u zelenom pojasu na autoputu kroz Beograd, od petlje Dušanovac do petlje Lasta od 22.00 do 05.00 biće zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru od Beograda ka Nišu.