Kroz njegove ruke prošlo je TRI HILJADE ŽENA: Potresne priče žrtava BALKANSKOG “BOSA” PROSTITUCIJE!

Silovanje Žena
Pixabay.com

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina, a u ponedeljak je ubijen balkanski "kralj" prostitucije i belog roblja Dilaver Bojku.

 

U paklu njegovog “biznisa” završilo je tri hiljade žena koje je prodavao za tri do pet hiljada evra preko Makedonije i Albanije, piše Express.hr.

Šokantne, stvarne priče žrtava i njihove tragične sudbine zapisane su u policijskim beležnicama, sve su one svoje priče ispričale u Policijskoj nacionalnoj kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta (PNUSKOK).

Njihove potresne priče govore kako su radili Bojku i njegova ekipa…

Anina majka je prostitutka. Rodila ju je u BiH. Nije znala ko je Anin otac. Bebu nije želela, ostavila ju je nakon porodaja. O Ani je počela da brine baka.

Zapravo, nije se brinula o njoj, zanemarivala ju je i hranila tek toliko da može preživeti. Baka joj je bila jedino živo biće koje je imala na ovom svetu pa je volela baku. Rasla je uz nju u siromaštvu i – prošenju. 

S vremenom, kako je Ana odrastala, a bila je predivna devojčica prekrasne smeđe kose, baka je, zahvaljujući Ani, počela više da zarađuje. 

Ljudi su voleli Anino milo lice pa bi uvek udelili više novca. Ali, ona nije samo prosila… 

Za nas su baka i Ana bile strankinje koje smo u Hrvatskoj zatekli u prošenju. Devojčica je bila gotovo nepismena, ali vrlo inteligentna i prelepa – svedoče istražitelji, koji su baku i Anu prošle godine uhvatili dok su prosile. Ana kao da je odahnula. Kao da je shvatila da su patnje završile. Ne zbog prosjačenja nego zbog onoga što su psiholozi posle otkrili veštačenjem. 

Više od godinu dana Anu su u Bosni držali zatočenu, izgladnjivali, tukli, silovali. Imala je manje od 10 godina. To nije rekla lekarima. Nacrtala im je svoje patnje. Crteži su to koji, kad ih vidite, mislite da su predložak za film strave i užasa. Baka, koju su na kraju proterali iz Hrvatske, morala je da zna šta su zveri radile njenoj unucici, ali nije reagovala, navodi portal. 

 

Ona ju je koristila za prosjačenje i samo joj je to bilo bitno. Od ljupke devojčice pretvarala ju je u još ljupkiju samo radi svoje koristi – kažu istražitelji. Zločincima iz Bosne policija još nije ušla u trag. Baka, nažalost, nikoga nije odala. Vratila se u Bosnu bez svoje male devojčice, kako joj je lažno tepala. 

Ani je Hrvatska odobrila četvrti privremeni boravak iz humanitarnih razloga. U sigurnoj je porodici. Ne želi da ode iz Hrvatske, rado bi tu zauvek ostala. 

Naučila je da čita i piše, jede redovno, ne tuku je, ne prisiljavaju ni na šta. 

Više od 12 milijardi dolara godisnje zarade trgovci ljudima. Ova dobit odnosi se samo na trgovanje ženama i decom, i to zbog seksualnog iskorišćavanja. Trgovanje ljudima jedan je od najvećih međunarodnih problema poslednjih godina – kažu u MUP-u. Ni Hrvatska nije izuzetak. 

Trgovanje ljudima jedan je od najgorih zločina našeg doba. Muškarci su najcešce žrtve prisilnog rada, žene prostitucije, a deca prosjačenja i prodaje porodicama bez dece. Svi mogu biti žrtve zbog trgovanja ljudskim organima – napominju u MUP-u, prenosi hrvatski portal.