KRVAVA NOĆ U TRIPOLIJU: Eksplozija bombe kod ambasade Italije, najmanje dvoje mrtvih! (VIDEO)

Bomba
print screen/youtube.com/RT

U blizini nedavno otvorene ambasade Italije u libijskoj prestonici eksplodirao je automobil u kome je bila postavljena bomba.

 

Policija je u ostacima automobila pronašla dva ugljenisana tela, saopštili su zvaničnici a prenosi Rojters.

Eksplozija se desila u subotu uveče na 350 metara od italijanske ambasade, a u tom kvartu nalaze se i ambasada Egipta i Ministarstvo planiranja. Izveštač Rojtersa sa lica mesta kazao je da su sve okolne ulice bile blokirane nakon eksplozije i da je prisutan veliki broj policajaca.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za postavljanje bombe, a na sajtu organizacije “Crveni polumesec” objavljeno je da nije poznat identitet osoba koje su pronađene u kolima.

Kako se navodi u eksploziji su štetu pretrpela i kola koja su se nalazila u blizini.

Italija je prva zapadna zemlja koja je ponovo otvorila ambasadu u Tripoliju, nakon sukoba u Libiji 2014. i 2015. godine, kada su se mnoge strane ambasade povukle iz te zemlje.

U Tripoliju se nalazi veliki broj suparničkih militarističkih grupa, a Italija podržava Vladu nacionalnog jedinstva (GNA).

U tom gradu i  Islamska država ima svoju ćeliju, koja je ranije bila poznata po napadima naročito na strane ambasade.

Zbog otvaranja ambasade Italije u Tripoliju, ranije su u istočnoj Libiji održani protesti pristalica opozicione vlade, koji se protive GNA.