KRVAVA ORGIJA DVE DEVOJČICE! Devet sati MUČILE ženu, pa je UBILE i pravile SELFI sa lešom

Jezivo krv
Pixabay.com

Dve devojčice iz Hartlpula u Engleskoj proglašene su krivima za brutalno ubistvo tridesetdevetogodišnje Andžele Rajtson u decembru 2014 godine. One su imale samo 13 i 14 godina kada su je devet sati fizički zlostavljale u njenom domu, pri čemu su im za brutalno fizičko nasilje nad bespomoćnom žrtvom poslužili predmeti iz njene kuće, među kojima i televizor, lopata i stočić.

Iako ih je preklinjala da je ne ubiju, one su napad, koji britanski mediji nazivaju “krvavom orgijom” prekinule samo da bi napravile selfi sa žrtvom i postovale ga na društvenoj mreži Snepčet.

 
Video-nadzor je zabeležio trenutak kada su oko 23 sata napustile kuću, da bi se oko dva ujutro vratile i završile krvavi posao. Posle svega su pozvale policiju da ih odveze kući, i tom prilikom snimile još jednu sliku koju su podelile na Snepčetu.

Andžela Rajtson, koja je bila visoka 160 centimetara i teška 40 kilograma, nađena je mrtva u stanu isprskanom krvlju 17 dana pre katoličkog Božića.

Potresna ispovest devojčice koja se prostituisala sa 9 godina: MAJKA ME JE PRODALA ZA HEROIN (VIDEO)

Dve tinejdžerke, čija imena nisu objavljena, sprijateljile su se s krhkom alkoholočarkom, koja im je platila piće. Međutim, tog kobnog dana u decembru 2014, odlučile su da napadnu slabašnu ženu, koju su tukle raznim predmetima. U jednom trenutku, mlađa je telefonom pozvala drugaricu, koja ju je čula kako kaže: “Hajde, rascopaj joj glavu. Ubij je”, dok se druga smejala.

Andžela Rajtson je zadobila 100 povreda, koje su joj nanete raznim predmetima, uključujući i stočić, televizor, kompjuterski štampač, drveni štap sa pobodenim ekserima, lopatu i čajnik.

Obe devojčice su poricale da su počinile ubistvo s predumišljajem. Starija je priznala ubistvo iz nehata zbog neuračunljivosti, ali je mlađa porekla da je na bilo koji način doprinela povredama žrtve i podsticala drugaricu.

Tokom suđenja u Krunskom sudu u Lidsu na videlo su izbili šokantni detalji o tome kako su devojčice upale u vrtlog alkohola i nasilja. Imale su samo 11 godina kada su počele da konzumiraju alkohol i drogu, često su zajedno bežale iz svojih starateljskih porodica i sa časova, a njihova najbliža rodbina je ili u zatvoru ili zavisna od droge.

“Kada su bile razdvojene, bile su sasvim pristojne, ponekad su bile fina deca, ali zajedno su bile đavoli”, izjavio je bivši komšija.

Stariju devojčicu, koja sada ima 15 godina, socijalna radnica je opisala kao “najlabilniju mladu osobu” koju je srela. Mlađa, koja trenutno takođe ima 15 godina, poslužila se telefonom da snimi napad i da se pohvali drugaricama.

Kada su juče osuđene za ubistvo i upozorene da im preti doživotna kazna, obe devojčice su briznule u plač. Presuda će im biti izrečena sutra.

“Postoji samo jedna kazna za ubistvo, a što se tiče ovih devojčica, to je doživotno lišavanje slobode”, izjavio je sudija visokog suda Engleske i Velsa Henri Gloub, a Džeri Verham iz Kraljevske tužilačke službe je rekao da je reč o “veoma neuobičajenom i šokantnom incidentu”.

“Nikada za 25 godina rada nisam naišao na tako brutalno ubistvo koje su počinile devojčice u tako mladom uzrastu”,