KRVAVI FESTIVAL U ŠPANIJI: Bik preskočio ogradu i iskalio bes na gledaocima (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

U španskom gradu Vidreresu tokom tradicionalnog festivala povređeno je ukupno 17 ljudi kada je bik iznenada preskočio ogradu i utrčao u gledalište.

printscreen/youtube.com/Vaya Noticias

Incident se dogodio u nedelju uveče tokom lokalnih godišnjih svečanosti u Vidreresu u pokrajini Đironi na severoistoku Španije.

Bik je iznenada preskočio ogradu arene i utrčao u gledalište rušeći sve pred sobom. Iznenađeni gledaoci su u panici pokušali da se sklone ili sakriju, ali njih 17 nije uspelo.

Bik je uspeo da pronađe izlaz iz arene i stigne do parkinga pre nego što su čuvari uspeli da ga onesposobe.

Stanje dve najteže povređene osobe, kako je saopštio vladin koordinacioni centar za hitne slučajeve, nalaze se u kritičnom stanju i prebačene su u bolnicu u Đironi, a dve u lokalnoj bolnici. Većina povređenih je zbrinuta na licu mesta.

Drama se dogodila samo dan pošto je u bolnici preminuo muškarac koji je bio povređen tokom godišnjeg festivala u Kasteljoni, na istočnoj obali Španije.

Borci za prava životinja na društvenim mrežama izrazili su svoj protest protiv ovakvih festivala, navodeći da je licemerno zabraniti borbe bikova u Kataloniji, ali dozvoliti da se nastavi sa organizacijom ovakvih festivala.loading...