KRVAVI OBRAČUN U SOKOBANJI: Nožem izbo mladića zbog duga za marihuanu od 500 dinara

Nož
Pixabay.com

Sokobanjska policija uhapsila je meštanina Nikolu Matijevića (27) zbog sumnje da je počinio krivičnon delo pokušaj ubistva.

 

Osumnjičeni je sa tri uboda kuhinjskim nožem, čija je dužina sečiva oko 10 santimetara, ubo sugrađanina Stefana Milisavljevića (19) zbog duga od 500 dinara za marihuanu.

 
Milisavljević je u kritičnom stanju, nakon ukazane prve pomoći u sokobanjskoj bolnici, prevežen u niški KBC, gde se lekari bore za njegov život.

Pokušaj ubistva desio se sinoć u samom centru grada, na šetalištu gde je bilo par stotina ljudi. Matejević je, bez ikakvog upozorenja, otpozadi prišao Milisavljeviću, i tri puta ga ubo kuhinjskim nožem u leđa. Nakon toga je pobegao sa lica mesta.

Kako nezvanično saznajemo od nadležnih, njih dvojica su se pre nekoliko dana posvađali jer je žrtva, navodno, dugovala osumnjičenom Matijeviću 500 dinara za marihuana.

– Milisavljević je kazao da nema novac da mu plati,ali je dodao da mu ne bi platio čak i da ima para. Tada je osumnjičeni poručio dužniku ‘’da će ga zapamtiti’’, što se i obistinilo – piše Blic.

Kada je Milisavljević obliven krvlju pao na pločnik, Matijević je pobegao.

Policija je odmah blokirala grad i krenula je potraga za osumnjičenim. Pronašli su ga na autobuskoj stanici, a namera mu je bila da otputuje i pobegne iz Sokobanje.

– Tokom saslušanja, Matijević je priznao da mu je namera bila da ubije Milisavljevića, al ii još jednu osobu koja mu je dugovala novac. Priznao je i da je nož kojim je napao Milosavljevića bacio u obližnji kontejner gde ga je policija i pronašla – saznajemo nezvanično.

Protiv Matijevića je podneta krivična prijava zbog pokušaja ubistva i određen mu je pritvor do 48 sati.

Milisavljević van životne opasnosti

Milisavljević je operisan na Klinici za urologiju niškog Kliničkog centra i nije životno ugrožen, saznaje Beta.

Kako je rekao direktora Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović, pacijent će biti zadržan na intenzivnoj nezi Klinike za urologiju do potpune stabilizacije zdravstvenog stanja.