KRVOPROLIĆE NA SEVERU ALBANIJE: Demonstranti ZAPALILI naplatnu rampu, Rama PRETI organizatorima nereda! (VIDEO)

Albanija
print screen/youtube.com/Alb Blogger

Albanski ministar unutrašnjih poslova, Fatmir Đafaj je, na konferenciji za medije u Tirani, izjavio da je od 12 povređenih pripadnika snaga za hitne intervencije albanske policije, jedan teško povređen.

 

Za sada nema tačnih podataka o broju povređenih učesnika protesta koji je počeo u 11 časova ispred ulaza u tunel Kalimaš sa strane Kukesa.

Prethodno je policija Kosova saopštila da su albanske vlasti privremeno zatvorile prelaz Vrbnica – Morina, sa Kosovom, zbog protesta u blizini tunela Kalimaš, organizovanog zbog uvođenja putarine na autoputu koji povezuje Kosovo sa Albanijom.

– Zabranu kretanja vlasti u Albaniji su uvele zbog protesta koji se održavaju u blizini tunela Kalimaš u Albaniji, što iz bezbednosnih razloga onemogućava kretanje vozila. Odluka važi do daljnjeg – navedeno je u saopštenju Policije Kosova.

Zbog zatvaranja prelaza sa obe strane su se stvorile velike kolone vozila.

Ramuš Haradinaj je nove cene putarine nazvao “preteranim”.

Albanska policija nije dozvolila medijima da prate protest u blizini Kalimaša jer je procenila da se radi o nasilnom protestu.

Tokom protesta je zapaljen i objekat za naplatu putarine.

Albanski premijer Edi Rama je na službenoj stranici na fejsbuku ocenio da se radi o varvarskom nasilju i da će svi koji uništavaju javnu svojinu odgovarati.

– Varvarsko nasilje nad zajedničkom imovinom i nasilne reakcije prema snagama reda u Kukešu će dobiti zasluženi odgovor snagom zakona… Neka inspiratori i nasilnici zaborave da je bilo ko iznad zakona – napisao je albanski premijer.