Postoji li išta jednostavnije za pripremu od žitarica? Sve što vam treba jeste činija, kašika, jogurt ili mleko i naravno - musli po izboru. Ipak, mlađe generacije kategorično odbijaju da doručkuju nekadašnju omiljenu jutarnju poslasticu, i to iz veoma bizarnog razloga.

 

Priznajte, ima li šta zgodnije za pripremu doručka od žitarica? Teško. Ipak, generacija “milenijalaca”, odnosno generacije rođene u periodu od ranih ’80-ih do 2000. godine.

Milenijalci, naime, smatraju da je priprema cerealija preterano zahtevna, jer se podrazumeva da se nakon doručka posuđe – opere, piše Vašington Post.

Dostava hrane popularnija je nego ikad, naročito na tržištu Amerike. Članovi porodica rade više nego ikad – dve trećine domaćinstava održava se, i to jedva, uz pomoć dve plate. Ranijih godina je mnogo više porodica moglo da preživi sa samo jednom platom.

Dakle, posledica toga je da je manje od 60 odsto obroka pojedenih kod kuće zapravo i skuvano kod kuće – uglavnom su naručeni. Pre samo 30 godina, ova cifra je bila oko 75 odsto.

Proizvođači žitarica već dugo paniče – prodaja dramatično opada i moraće da nešto drastično promene ne bi li naterali milenijalce da se vrate žitaricama – recimo, da iskonstruišu ambalažu na način da bude jednokratna.

Još jedan zanimljiv podatak u vezi sa načinom razmišljanja milenijalaca isplivao je uz pomoć jednog istraživanja – naime, oko 82 odsto roditelja prethodnih generacija smatralo je normalnim da deca rade kućne poslove. S druge strane, tek 28 odsto milenijalaca ima naviku pospremanja kuće.

Ostaje pitanje – da li s pravom stariji cokću na nove generacije, ili je ipak u pitanju stara priča gde generacije na izmaku uvek imaju (opravdanu ili ne) kritiku na račun mladih naraštaja.

Za kraj, prenosimo vam citat, navodno nastao čak 2.000 godina pre Hrista:

“Današnja omladina pokvarena je do dubine svog srca. Današnja mladež je lenja, zla i nikada neće biti kao nekadašnja. Današnja omladina ne može oda osigura opstanak naše kulture”.loading...