Budite ‘perverzni’ i u maju!

Hit predstava „Čikaške perverzije" unapred je već rasprodata za sva izvođenja tokom aprila, a sledeća prilika za beogradsku publiku da je vidi biće 3, 6. i 25. maja u Domu omladine.

 

Za majska izvođenja u Domu omladine Beograda humorističke predstave u kojoj igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević ulaznica košta, kao i do sada, 1.000 dinara preko mreže Eventim. 

Nakon rasprodatih izvođenja u martu i aprilu „Čikaške perverzije” su ponovo pred novosadskom publikom 8. i 9. maja u Pozorištu mladih. 

U „Čikaškim perverzijama” pozorišna predstava može uživati i 17. maja u Kulturnom centru Inđija, 24. maja u Domu vojske u Pančevu, kao i 30. maja u Cirihu u pozorištu Bernhard!

– Čikaške perverzije su uvek izgledale isto, prosto su nepromenjive u svojoj biti. To je priča o ljubavi, o prijateljstvu, o problemima između muškaraca i žena. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima – objašnjava Gagi Jovanović.

Rađena po motivima drame čuvenog Dejvida Memeta „Seksualne perverzije u Čikagu”, predstava je premijerno izvedena 9. marta 1993. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Memetovu duhovitu savremenu američku dramu, srpski glumci su na ingeniozan način pretvorili u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija.