DNEVNO.RS Danas počinje 67. Kanski festival: Na crveni tepih u tenku

Ono što će obeležiti 67. Kanski festival jeste najavljeni dolazak zvezda filma 'The expendables 3' Harisona Forda, Silvestera Stalonea i Arnolda Švarcenegera, koji će na crveni tepih u nedelju doći u tenku.

Filmski festival u Kanu, počinje danas  premijerom filma „Grejs od Monaka” francuskog reditelja Olivijea. U zvaničnoj selekciji će biti prikazano 49 filmova iz 28 zemalja , od čega 18 u glavnom takmičarskom programu.

Kontroverzni film „Grejs od Monaka”  francuskog reditelja Olivijea o princezi Grejs Keli, sa Nikol Kidman u naslovnoj ulozi, otvoriće prestižnu filmsku smotru. Inače, oko ovog ostvarenja se podigla velika prašina kada je kraljevska porodica Monaka optužila reditelja da film sadrži niz istorijskih neistina.

Za prestižnu Zlatnu  nadmetaće se, Dejvid Kronenberg, Žan-Lik Godar, Ken Louč, Atom Egojan,  braća Darden, Olivije Asajas, Bertran Bonel i drugi.

Festival traje do 24. maja, za kada je zakazana i dodela nagrada, a do tada biće to najveće okupljalište zvezda sedme umetnosti Sofije Loren, Rajana Goslinga, Kena Louča…

Film „Za šaku dolara” Serđa Leonea zvanično će zatvoriti 24. maja 67. Međunarodni filmski festival u Kanu, saopštili su sinoć organizatori.