‘Država se boji obrazovanih ljudi’

Tribina pod nazivom 'Kako je propao studenski bunt' održana je večeras u punoj prostoriji novosadskog SKC Fabrika u 20 časova.

Govornici su bili: Mikloš Biro, redovni profesor i psiholog, Vladimir Mihić, docent psiholog i Jelena Kleut, asistentkinja sa odseka za žurnalistiku.

Prisutni su diskutovali pojavu nestanka studentskog negodovanja i borbe protiv loših uslova studiranja i života, nekada prisutnog a naročito devedesetih godina. Tribina je bila interaktivnog karaktera, sa učešćem prisutnih i konkretnim predlozima.

 

Prisutni su došli do nekoliko zaključaka: pre svega, psiholog Vladimir Mihić je prisutnima poručio da se “država boji obrazovanih ljudi” i da studenti moraju uvek ulagati u svoje obrazovanje i postavljati sebi više ciljeve. Asistentkinja Jelena Kleut je studentima poručila da se aktivno uključe u studentske organizacije poput Parlamenta i direktno utiču na uslove studiranja.

Organizatori, Studentska unija Filozofskog fakulteta, pozvala je sve koji imaju problem da se jave njima, a SKC Fabrika, kao redovan organizator ovakvih interaktivnih događaja, najavila je više aktivnosti u budućnosti.