Džordž Martin fanovima pokazao srednji prst i opsovao ih

Popularni pisac Džordž RR Martin „osuo je paljbu" po obožavaocima koji su izrazili strahovanja da neće poživeti dovoljno dugo da završi svoju sagu „Pesma leda i vatre" prema kojoj se snima serija „Igra prestola".

Martin je poznat po tome da veoma sporo piše.

„Pesma leda i vatre” započeta je još 1990ih i do sada je objavljeno pet od planiranih sedam romana (u Srbiji ih je sve objavila Laguna).

Do sada su emitovane četiri sezone serije „Igra prestola” i producenti su ranije rekli da im je Martin u kratkim crtama rekao sudbinu glavnih likova kako bi mogli da završe seriju, ukoliko on ne stigne da napiše knjige.

U razgovoru za švajcarski list „Tages-Anzeiger” na pitanje da prokomentariše zabrinutost fanova da neće stići da završi svoju sagu, Martin se razljutio i rekao: „Mislim da su spekulacije o mojoj smrti i zdravlju veoma uvredljive”.

Pisac je onda pokazao srednji prst i tim ljudima poručio: „J…te se”.

Početkom godine Martin je, inače, obožavaocima pružio kratak uvid u šestu knjigu serijala „The Winds of Winter” i tada je rekao da je prva ruka napisana još pre deset godina.

– Prvobitno bila je zamišljena kao uvod u Arjinu priču posle „petogodišnje pauze” i pojavljivanja u ‘Plesu sa zmajevima – rekao je tada Martin.

Sedma knjiga trebalo bi da se zove „A Dream of Spring”.