Fakultet za medije i komunikacije je otvorio Kuću kulture na Terazijama

Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije otvorena je 16. maja nizom kulturno-umetničkih događaja.

Kuća kulture smeštena je na Terazijama 34 u zdanju poznatom kao Krsmanovićeva kuća, privremenom dvoru u kome je 1918. godine proglašena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca. Kuća je tokom godina menjala svoju namenu, a zbog svog raskošnog izgleda i važnih istorijskih događaja koji su se na ovom mestu odigrali, zdanje je 1964. godine proglašeno Spomenikom kulture od velikog značaja.

Fakultet za medije i komunikacije je svečanošću u petak 16. maja ovo čuveno beogradsko zdanje ponovo otvorio za javnost. „Smatrajući da je kultura neodvojivi deo obrazovanja, Kuću kulture smo zamislili kao prostor otvoren za sve koji žele da unaprede kulturnu scenu u Srbiji, razvijaju nove oblike mišljenja i umetničkih formi” – istakla je dekanka Fakulteta za medije i komunikacije, prof. dr Nada Popović Perišić.

Nov prostor kulture otvoren je izložbom Miloša Tomića „Lopte”, kao i radovima kojima je ove godine predstavio Srbiju na Bijenalu savremene umetnosti u Veneciji.
Studenti digitalnih umetnosti u klasi profesora Dorijana Kolundžije predstavili su svoje interaktivne instalacije, a u saradnji sa novinskom agencijom Tanjug javnost je imala priliku da vidi izložbu do sada neobjavljivanih fotografija Terazija nastalih u periodu od dvadesetih do devedesetih godina prošlog veka.  Program Kuće kulture tokom prve nedelje po otvaranju činiće i tribina u organizaciji fakultetskog Media centra.

– Cilj nam je da raznovrsne kulturne sadržaje učinimo što dostupnijim publici ali i da omogućimo mladima da iskažu svoje ideje i kreativnost – istakla je dekanka Fakulteta za medije i komunikacije, prof. dr Nada Popović Perišić.

Kuća kulture Fakulteta za medije i komunikacije biće otvorena za sve posetioce 17. maja od 18 časova u okviru Noći muzeja.