GODINE SU UČINILE SVOJE: Legendarni glumac prinuđen da se oprosti sa publikom (FOTO+VIDEO)

Majkl Gembon, široj publici najpoznatiji po ulozi čarobnjaka Albusa Dambldora u filmovima o Hariju Poteru, glumac koji je svojevremeno svojom igrom impresionirao velikog Lorensa Olivijea, primoran je da se oprosti od pozorišta.

Slavni glumac, koji se trenutno pojavljuje u hit krimi-seriji “Fortitude”, smeštenoj na ledenom Arktiku, prvi put je progovorio o “stravičnom” gubitku memorije koji je razlog njenovog povlačenja sa pozornice nakon 50 godina karijere.

Vetaran britanskog glumišta izjavio je da je ovu “bolnu” odluku doneo kada je shvatio da više ne može da zapamti tekst predstave.

Foto: Print Screen/Youtube

Glumac, koji je igrao Dambldora iako, po sopstvenom priznanju, nije pročitao nijednu knjigu Džoane Rouling, rekao je da su se problemi s pamćenjem pojavili 2009. tokom proba u Nacionalnom teatru u Londonu, kada je doživeo pravi napad panike.

Kako prenose britanski mediji, 74-godišnji glumac, koji je svoje prve korake na sceni učinio uz Olivijeove instrukcije i podršku, danas izbegava, kako kaže, uloge “sa previše reči”.

– Stojite pred publikom, a znate da niste tako dobri kao što biste mogli. Strašno je kada to morate sebi da priznate. Slama mi se srce zbog toga – naveo je on.

Gembon, medjutim, nema nameru da zapostavi karijeru na filmu i televiziji. Osim serije “Fortitude”, snima film “Dad’s Army”, a angožovan je i za projekat koji će biti realizovan u Njujorku i Kanadi.

Film će, kako je objasnio, režirati “Francuz s kojim sam razgovarao pre neki dan”.

– Nisam razumeo nijednu reč koju je izgovorio, samo sam ponavljao ‘da, da, to je sjajno’. Ne znam o čemu se radi. Čekam da mi moj agent kaže – ispričao je Gembon.