Izložba ‘Boja kod vajara’ u Kombank Art holu

Budući vajari sa Fakulteta primenjenih umetnosti pokazali su svoj slikarski talenat na izložbi 'Boja kod vajara' u Kombank Art holu, koja je otvorena 18. novembra.

Izloženi umetnički radovi – crteži, kolaži i slike nastali su na predmetu slikanje, a autorka izložbe je mr Milica Crnobrnja Vukadinović, docent Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Uz besplatan ulaz, posetioci Kombank Art hola mogu da vide najbolje radove studenata osnovnih studija FPU, a izložba je otvorena do 5. decembra.

– Neposredno iskustvo slikanja studentima pruža mogućnost razvijanja većeg senzibiliteta za boju, doprinosi dubljoj analizi moduliranja posmatranog, kao i negovanju i usavršavanju opšte likovne percepcije. Svoja saznanja i kreativna ispoljavanja studenti mogu različito koristiti u daljem profesionalnom i istraživačkom radu – izjavila je mr Milica Crnobrnja Vukadinović, autorka izložbe, docent na predmetima crtanje i slikanje na FPU u Beogradu.

– Do sada smo imali samo grupne izložbe pri studijama, ovo je prva izložba van okvira fakulteta. Radovi su nastajali tokom godine, a naša profesorka Milica Crnobrnja Vukadinović je zaslužna za ovu izložbu. Ona ruši stereotipe da profesori ne uključuju svoje studente u događaje van nastave – poručio je Vuk Spalajković, student treće godine na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Za više od godinu dana u KomBank Art holu je izlagalo više od 150 umetnika, čime je

Beograd dobio novi prostor na koji publika, mladi autori i renomirani umetnici mogu da se

oslone.

O autorki:

Autorka izložbe mr Milica Crnobrnja Vukadinović je diplomirala na Akademiji Srpske

pravoslavne crkve za umetnost i konservaciju u Beogradu, odsek konservacija i restauracija

štafelajne slike. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo. Dva puta je nagradjivana nagradom “Ljubica Cuca Sokić” za intimni mali format. Od 1999. godine izlaže na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i inostranstvu.