Izložba fotografija studenata Akademije umetnosti iz Beograda FOTO

Izložba fotografija studenata Akademije umetnosti iz Beograda svečano je otvorena, u ponedeljak, 15. juna 2015. godine, u Klubu Narodnog pozorišta u Beogradu, u ul. Francuska 3., na IV spratu nacionalnog teatra.

 

Za godišnju izložbu fotografija studenti Akademije umetnosti u Beogradu  izabrali su radove koji prezentuju najrazličitije primene fotografije kao savremenog i veoma raširenog umetničkog medija. Reč je o radovima iz domena dokumentarne fotografije, gde se na objektivan način obrađuju teme iz svakodnevnog života, ali je perspektiva iz koje se gleda rezultat izbora samog autora.

Druga veoma raširena  disciplina je reklamna i modna fotografija, koja nalazi veliku primenu u poslovnom i korporativnom okruženju kod kreiranja raznovrsnih reklamnih i marketinških kampanja.

 

Studenti Akademije umetnosti ne samo što na kreativan način odgovaraju na složene zahteve reklamnih kampanja, nego i uspešno rade za mnogobrojne klijente i modne kuće u zemlji i inostranstvu.

Na izložbi je predstavljena i  fotografija kao likovna umetnost, podrazumevajući dela koja zadovoljavaju kriterijume likovne forme, a stvorena su sa ciljem izazivanja estetskog doživljaja kod posmatrača.

 

Posetioci će moći da vide i konceptualna dela kod kojih iskazana ideja ima prednost u odnosu na estetsku formu koju umetnik često namerno izostavlja.

Ova izložba fotografija na najbolji mogući način svedoči o tome kako profesorski kadar na Akademiji umetnosti posebnu pažnju obraća na razvoj ličnog stila svakog od mladih umetnika, zbog čega njihovi mnogobrojni umetnički dometi i profesionalni uspesi ne izostaju.

 

Izložba je otvorena do kraja juna.