Izložba Ognjena Zdravkovića ‘Leva ruka-desni klik’

Od 24. do 30. novembra u UK Parobrod će biti organizovana izložba crteža, grafika i printova Ognjena Zdravkovića, simboličnog naziva 'Leva ruka – desni klik'.

Izložba je svojevrsna retrospektiva Ognjenovog angažmana u domenu društveno­kritičkog oglašavanja, postavljena nasuprot umetničkoj ­ paralelnoj egzistenciji, ostvarenoj kroz zreo vizuelni jezik grafike i crteža, a koja je pokretač, izvor i osovina stvaralaštva.

Pomenuti naziv „Leva ruka – desni klik” je simboličan naziv koji obuhvata ove dve sfere vizuelnih komunikacija u kojima je Ognjen apsolutni vladar, te prva opisuje strast prema umetnosti, ilustraciji i grafici koju stvara levom rukom, dok se desni klik odnosi na korišćenje novih tehnologija uz pomoć kojih kreira grafička i dizajn rešenja na računaru. Izložbu karakteriše i konceptualna postavka radova.

Ognjen Zdravković je illustrator, grafički dizajner, art i kreativni direktor u renomiranim marketinškim agencijama i tvorac brojnih kreativnih rešenja za velike i male korporacije. Priznat je i nagrađivan umetnik.