Izložba stripa: ‘Moje, tvoje, naše sutra’ kao pomoć za ugrožene

Izložba stripa "Moje, tvoje, naše sutra" na kojoj će biti prikazani radovi nastali u programu jačanja razumevanja, poštovanja i tolerancije među mladima i različitim kulturama, biće otvorena sutra 12. juna u Informacionom centru EU u Domu omladine Beograda.

Na otvaranju izložbe biće organizovana humanitarna nagradna igra i akcija prikupljanja priloga za pomoć stanovništvu u mestima pogođenim poplavama, a novac će biti uplaćen na račun organizacije HELP koja pomaže izgradnju i obnovu ugroženih područja u Srbiji i svetu.

Biće uručene i nagrade autorima najboljih radova, učesnicima programa Centra za kulturnu akciju “Oko nas”, navodi se u najavi organizatora.

Radove će izložiti mladi iz škole stripa “Đorđe Lobačev”, Tehnoart, Centra za integraciju mladih, Dizajnerske škole, Nemačke i Francuske škole u Beogradu, Fondacije GRUBB (Gipsy Roman Urban Balkan Beats), Škole za dizajn i umetničke zanate “Bogdan Šuput”.

Učestvovali su i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović” iz Novog Sada, štićenici Svratišta za decu ulice iz Novog Sada, polaznici slikarskog ateljea Morariu i projekta Hemofarm fondacije “Jednake društvene mogućnosti” iz Vršca.