Legendarni muzičar i kantautor Kemal Monteno, koji je preminuo u 67. godini, uprkos teškoj bolesti do samog kraja svog života bio je pravi borac. U prilog tome govori i podatak da je već dugo sa svojim prijateljem, poznatim kompozitorom Demirom Ramom spremao album.

Upravo u saradnji sa Ramom, Monteno je snimio poslednju pjsmu za života “Novi let”, koja je trebalo da bude uvertira za njegov sledeći album. 

Posvećen muzici, slavni pevač od Rame je tražio da se kroz nove pesme protka Toma Zdravković, čije je velike hitove ”Branka”, ”Pesme moje”, ”Dotako sam dno života”, napisao upravo Kemal, piše “Pressonline”.

– Ramo moj, samo da promenim bubreg i eto mene da nastavimo gde smo stali. Hteo bih da mi provučeš negde mog Tomicu, tako da bude negde stih ”Noćas mi samo pevajte Tomine, jer one su lek, dok tuga lomi me” – kroz suze citira Rama i dodaje da je bila ogromna privilegija raditi sa Montenom.

– Moramo uraditi CD za raju, oni to od mene traže, a sve to u Tominom stilu. Hoću takve pesme – bile su Kemalove reči.loading...