Povodom Svetskog dana knjige, 23. aprila, Fondacija 'Novak Đoković' doniraće preko 600 novih knjiga osnovnim školama u Ljigu, Kniću, Raški, Kraljevu, Merošini i Vladičinom Hanu, koje će u najskorijem periodu biti uručene đacima i njihovim profesorima.

Ovo je samo početak kampanje prikupljanja vrednih naslova za popunu školskih i predškolskih biblioteka širom naše zemlje, sa ciljem da se podigne svest o značaju knjiga za decu, ali i da se probudi i poveća interesovanje za čitanje.

– Imajući u vidu zastarelost i nedostatak literature u školama koje se nalaze u socijalno ugroženim opštinama u Srbiji, cilj naše akcije je da poboljšamo uslove obrazovanja, tako što ćemo da obogatimo školske biblioteke modernom literaturom i pružimo deci raznovrnost aktuelnih naslova kojima bismo ih zainteresovali za čitanje – rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije „Novak Đoković”.

Izdavačke kuće Kreativni centar i Evro-Giunti prepoznali su značaj ovakve akcije i pomogli su da se obezbede popularni naslovi kao što su „Harry Poter”, „Hajduci”, „Prijatelji”, „Čarobnjak iz Oza”, „Tri musketara”, „Školski atlasi”, kao i mnoge druge knjige za najmlađe.