NARODNI MUZEJ SE OTVARA NA VIDOVDAN: Evo šta će PRVO posetioci moći da vide!

Narodni muzej
Wikipedia

Beograđani i posetioci glavnog grada postavke u Narodnom muzeju nisu bili u prilici da vide 15 godina, koliko je muzej zatvoren.

 

Ambasador Egipta Amr Alguveili razgovarao je sa direktorkom Narodnog muzeja Bojanom Brešković o budućim aktivnostima muzeja, saopštila je danas ambasada Egipta u Srbiji.

Kako se dodaje u saopštenju, na sastanku je dogovoreno da prva aktivnost u Narodnom muzeju posle svečanog otvaranja 28. juna bude vezana za istoriju starog Egipta.

Okrugli sto će biti organizovan 12. jula u okviru kampanje #Egiptologija (#EgyptALLogy), s ciljem da se istorija starog Egipta približi širokoj publici koja želi da istražuje evoluciju ljudske civilizacije.

Veoma smo srećni što će prva kulturna aktivnost muzeja biti posvećena kulturnom nasleđu Egipta u Srbiji – rekao je Alguveili.

Narodni muzej u Beogradu zainteresovan je za produbljivanje saradnje s narodnim muzejom Egipta i Velikim muzejom Egipta, rekla je direktorka za odnose s javnošću Lidija Ham, dodajući da će predmeti iz starog Egipta, uključujući pogrebnu masku i mumiju, kasnije biti izložene u muzeju u Beogradu.

Građevinski radovi na muzeju su završeni pa će, kako je ranije najavljeno, muzej biti otvoren 28. juna, na Vidovdan.