Nikom Ništa! 44. Ex teatar fest u Pančevu

Ovogodišnji slogan festivala eksperimentalnog, alternativnog i angažovanog pozorišnog izraza “Nikom Ništa” želi da postavi pitanje o uzrocima takvog stanja u kulturi i šire. Želimo da osetimo zajedno sa publikom na koji način pozorište može i treba da probudi i pokrene na delanje; na koji način nešto ipak može da se promeni i kakav je kvalitet te promene.

 

44. Ex teatar fest će se održati 06.06.2015.  na različitim lokacijama u Pančevu u organizaciji Doma Omladine.

Glavni program 44. Ex teatar festa

– U 14:30h – Predstava ,, Ona”  u dvorani Apolo,  predstava je autorski projekat rediteljke Mie Knežević u koprodukciji Akademije umetnosti Novi Sad i Zrenjaninskog pozorišta. Glavne uloge tumače Jelena Đulvezan i Alisa Lacko koje se bave pitanjem ženskog identiteta danas i sagledavanju faza sopstvenog života.

– U 16:30h – ,, Čekanje” legat ,, Bate Mihajlovića” . Čekanje je autorski projekat glumaca Ivana Jevtovića, Janka Cekića i Dubovac Lazara. Ovo je priča o čovekovoj potrebi za socijalizacijom, o nadi da ćemo biti prihvaćeni od strane društva.

– 18 časova – ,,Fatma” krov Gradske uprave , ova predstava je prvi samostalni projekat glumice Ivane Šćepanović koji realizuje kao nezavisnu produkciju uz podršku ambasade Narodne Demokratske Republike Alžir.

– U 19:30 ,,Život na rasprodaji” Apolo , predstava je plesni autorski projekat balerine i koreografkinje Tijane Malek koja se bavi životom posle rušenja svih moralno ljudskih konvencija koje donosi rat.

– Poslednja predstava u 22h – ,,Gozba” je predstava i projekat Ane Grigorović, Tamare Pjević, Luke Mihovilović i Dušana Murića koja kroz plesne i dramske elemente prikazuje diskutabilan položaj kulturnih radnika i odnosa države prema njihovom radu. Predstava se igra u dvorani Apolo.

Prateći program počinje čitanjem drame na Zelenoj pijaci u 09h.

– 10h – dečija radionica u Domu omladine (Atelje mladih), u 11h – duvački kvartet muzičke škole svira na korzou, od 12-14časova  igraju se dečije predstave na platou ispred KCP-a (predstava iz Jabuke i predstava OŠ ,, Isidora Sekulić”  ), zatim u 12časova  čitanje drame u kafiću ,, Voz”. Večernji   Stand up ,,SIT DOWN” show održava se u kafiću ,,Pogon“ u izvedbi glumca Aleksandra Milkovića

Nakon završetka  programa u 23:30h biće održana dodela nagrada u dvorani Apolo i ovogodišnji 44. Ex teatar fest završavamo žurkom u klubu ,,Pogon” sa početkom u 00:00h.loading...