NOVI “LEPTIR” SLEĆE: Rimejk sniman u Srbiji ulazi u 520 američkih bioskopa, EVO KOJE NAŠE GLUMCE ĆEMO VIDETI (VIDEO)

Prethodna adaptacija je izrodila istoimeni filmski klasik u režiji Franklina Dž. Šafera, sa Stivom Mekvinom i Dastinom Hofmanom u glavnim ulogama.

Promo

Tokom predstojećeg vikenda u redovnu distribuciju u 520 bioskopa na tlu Amerike stiže novi film, “Leptir” (Papillon), koji je tokom 2016. sniman u Srbiji, Crnoj Gori i na Malti.

Nastanak filma pomogao je i Filmski centar Srbije, sredstvima koja su na raspolaganju zahvaljujući Uredbi o podsticajima investitorima da u Republici Srbiji proizvode audiovizuelno delo.

Promo

Reč je o novoj ekranizaciji memoarske knjige Anrija Čarijera (1906-1973).

Promo

U fokusu priče je zatvorenik zatočen na dalekom ostrvu koji planira beg. Novu verziju je režirao mlađi danski sineasta Mihael Noer, zapažen po režiji filma “Severozapad” iz 2013. godine. Autor novog scenarija je Aron Gazinovski (Zatvorenici).

U novom “Leptiru” glavne uloge igraju Čarli Hanam (Sinovi anarhije, Grimizni vrh, Izgubljeni grad Z, Kralj Artur) i Rami Malek (Gospodin Robot, Noć u muzeju 2, Želja za brzinom a gledaćemo ga i u naslovnoj ulozi u biografskom filmu o Frediju Merkjuriju) dok su u sporednim Tomi Flanagan, Iv Hjuson, kao i domaći glumci Nina Seničar, Goran Navojec, Dragan Mićanović, Olja Hrustić…

Kostimografkinja je Bojana Nikitović. Srpski partner je producentska kuća „Work in Progress”.