Nušićeva nagrada za životno delo u rukama Radmile Živković

Dramska umetnica Radmila Živković ovogodišnja je dobitnica Nušićeve nagrade za životno delo glumcu - komičaru, koja se dodeljuje na pozorišnom festivalu Nušićevi dani u Smederevu.

Jednoglasnu odluku doneo je tročlani žiri čija je predsednica dramska umetnica Svetlana Bojković, a članovi profesor režije na FDU u Beogradu i profesor glume na Prištinskom univerzitetu Svetozar Rapajić i profesor književnosti iz Smedereva mr Tatjana Lazarević-Milošević, saopštili su danas organizatori.

Nagrada će biti uručena na predstojećim 32. Nušićevim danima, koji će trajati od 16. do 25. aprila.

Selektor ovogodišnjeg festivala je dramski pisac i reditelj Bratislav Petković.

Nušićeve dane organizuje Centar za kulturu Smederevo, a pokrovitelji su Grad Smederevo i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Radmila Živković rođena je 14. januara 1953. godine u Kruševcu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Brojne uloge odigrala je u nekim od najpopularnijih ostvarenja: „Sok od šljiva”, „Variola vera”, „Sabirni centar”, „Zona  Zamfirova” i mnogim drugim.

Radmila je igrala u mnogim beogradskim pozorištima, a za svoju ulogu u „Gospođi ministarki” ovenčana je prestižnom nagradom „Žanka Stokić”