Okom kamere: Kako je Prvi svetski rat izgledao iza objektiva

U okviru festivala Vizualizator kolektiv Kamerades će predstaviti svoju knjigu pod nazivom „Dirty season” u UK Vuk Karadžić u nedelju 21. decembra od 14:30h.

Knjigu čine dokumentarne fotografije snimljene na teritoriji Srbije tokom prethodnih godina. Ko i kako odlučuje šta će „otići u javnost” i u čemu je sličnost, odnosno razlika, u odnosu na stvaranje fotografske knjige, predstaviće kolektiv Kamerades u svom predavanju.

Otvaranje izložbe fotografija „Prvi svetski rat” M. N. Živkovića, fotografa „pri Kabinetu Ministra Vojnog” biće u nedelju 21. decembra od 16h u prostorija UK Vuk Karadžić.

Autor izložbe je udruženje Foto-Muzej. Biće izloženo oko 40 fotografija na kojima su uglavnom najpoznatiji srpski generali i dogadjaji koji su prethodili proboju Solunskog fronta.

U okviru festivala Vizualizator održaće se radionica „Zauzmi pozu” u nedelju 21. decembra od 13-17h u fotografskom studiju Akademije umetnosti koji se nalazi u Balkanskoj 21.
Radionica kombinuje znanja modnih dizajnera i fotografa.
Na ovoj radionici posetioci će imati prilike da ponesu neke od atraktivnih modela srpskih dizajnera i da se na tren nadju ispred foto objektiva u ulozi manekena – modela.