Početkom septembra Prvi Pančevo Film Festival

U Pančevu će se od 3. do 7. septembra održati prvi takmičarski festivala internacionalnog autorskog dugometražnog i kratkog filma - Pančevo Film Festival (PAFF), najavili su danas organizatori.

Na više mesta u gradu biće priređena dva takmičarska i dva revijalna programa, kao i prateći program: koncerti, tribine, predavanja i izložbe. Pančevo Film Festival (PAFF) je gradska manifestacija ćiji je cilj promocija nezavisne autorske kinematografije, kao i filmova
visokobudžetne produkcije koji nude originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici. Jedna od misija festivala je da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija može da bude i uradi, kao i da, kroz prisustvo mladih talentovanih autora na festivalu, promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika.

Program festivala sastavljen je od pedesetak svetskih filmova, dokumentarnih, igranih, eksperimentalnih i film-eseja, kratkog, srednjeg i dugog metra. Organizator festivala je udruženje građana „Pančevo Film Festival”, a pokrovitelj manifestacije su Grad Pančevo i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije. Umetnićki direktor festivala i selektor filmskog programa je reditelj Stefan Ivanćić, direktorka festivala je Snežana Ćuruvija, a partneri su Kulturni centar Panćeva i Dom omladine Pančevo.