POGLEDAJTE IH: Predstave Bitef teatra na regionalnim festivalima

Predstava Bitef teatra „Život stoji, život ide dalje“ po komadu Filipa Vujoševića i u režiji Jelene Bogavac, biće izvedena u okviru selekcije Sterijinog pozorja 31. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 

„Život stoji, život ide dalje“ očekuje letnja turneja po Sloveniji od 21. do 24. juna. Ova predstava gostuje na letnjem festivalu u Kopru na sceni Gledališče Koper i u Kranju na sceni Prešernovo gledališče Kranj.

Predstava trilogija “Janje KokoŠ Orao“ u režiji Ana Tomić, Selme Spahić i Ane Tomović gostuje od 2. do 6. juna u Narodnom pozorištu u Tuzli i u Narodnom pozorištu u Mostaru, a od 12. do 14. juna u Narodnom pozorištu u Banjaluci.

Predstava „Crvena-samoubistvo nacije“ otvara festival malih scena u Kikindi 10. juna.

Nakon uspešnog gostovanja u Rijeci na Festivalu malih scena sa osvojenom nagradom za najbolju muziku (kompozitor Irena Popović ), predstava „Kratka priča o Antihristu“ biće izvedena u selekciji INFANT festivala 30. juna u Novom Sadu. Na istom festivalu 26. juna biće izvedena predstava „O savesti“, po konceptu i režiji Sanje Krsmanović.

Predstava „Nevidljivi spomenici“ u produkciji Gete instituta iz Hrvatske, po konceptu i u režiji Jelene i Milene Bogavac gostuje od 26. juna do 1. jula u u Novom Vinodolskom u Hrvatskoj u okviru međunarodnog regionalnog susreta kojim će se završiti dvogodišnji EU projekat Dupli teret – učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Evropi.Izvođenje predstave je predviđeno 28. juna.

Predstava „Muškarčine“, po konceptu i u režiji Milene Bogavac i Vojkana Arsića ima turneju po Italiji od 16. do 18. juna (16. juna -Novara i 18. Juna – Bolonja), dok 27. juna učestvuje na Teatar festivalu u Kraljevu.

Predstava „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“, po komadu Mira Gavrana i u režiji Irfana Mensura, učestvuje 2. jula na festivalu Budva grad teatar.

Na Pozorišnom maratonu u Somboru 18. juna učestvuje predstava „Mali mi je ovo grob“.

Predstava „Ptice“ u izvođenju Bitef dens kompanije i koreografiji Edvarda Kluga biće premijerno izvedena 3. jula, u Čortanovcima, na festivalu Tvrđava teatar.

Predstava „Peti park“, u režiji Borisa Lješevića biće premijerno izvedena 11. i 12. jula u okviru BELEF-a.