Predlog za kišni 1. maj u prestonici: Muzeji su otvoreni za praznik

Narodni muzej u Beogradu, Muzej istorije Jugoslavije, Istorijski muzej Srbije i Etnografski muzej biće tokom prvomajskih praznika otvoreni za posetioce.

Biće otvoreni i Galerija fresaka i Muzej Vuka i Dositeja, a u tim prostorima u toku su izložbe „Kosovo i Metohija. Zadužbine i darovi” i „Vuk Karadžić, život i delo”.

U Narodnom muzeju u toku je izložba „Slikar Vlaho Bukovac” na kojoj je prvi put predstavljena celokupna zbirka od 23 dela dubrovačkog umetnika u posedu te ustanove.

Izložbu „Politička represija u Srbiji 1944-1953″ posetioci mogu videti u Istorijskom muzeju Srbije tokom praznika od 12 do 20 sati.

Muzej istorije Jugoslavije u kompleksu „25. maj” domaćin je izložbe „Sto dela iz zbirki Muzeja savremene umetnosti” kojom je predstavljen deo kolekcije te ustanove.

Kompleks „25. maj” biće otvoren od 10.00 do 20.00, a najveća poseta Kući cveća očekuje se na dan smrti Josipa Broza Tita u nedelju, 4. maja.

Legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića u kome je trenutno postavljena izložba „Grupa 143 – Radikalno mišljenje”, radiće za praznik od 12.00 do 20.00, dok je Salon Muzeja savremene umetnosti zatvoren za posete zbog pripreme nove postavke.

Izložbeni prostor Etnografskog muzeja 1, 2, 3. i 4. maja biće otvoren za javnost od 10.00 do 22.00.

Konak knjeginje Ljubice i galerije Muzeja grada Beograda tokom praznika neće raditi.