Preminula poznata pevačica (FOTO+VIDEO)

Pevačica je izgubila bitku nakon duge i teške bolesti

Crnogorska pevačica Tanja Jabučanin preminula je danas u 50. godini, pišu podgoričke „Vijesti”. Ona će biti sahranjena sutra na gradskom groblju na Cetinju u 15 časova.

Tanja Jabučanin je rođena 13. oktobra 1964. godine na Cetinju, a karijeru je počela početkom 90-ih.

Veliku pažnju izazvala je pojavljivanjem na Pop festu u Vrnjačkoj Banji 1992. godine kada je izvela numeru “Staro Vino”. Već tada Tanju su smatrali naslednicom Meri Cetinić, pišu “Vijesti”.

Godinu dana kasnije nastupila je na “Pjesmi Mediterana” u Budvi sa pesmom “Dobro veče Danice”. Iste godine sa kompozicijom “Zar ja ne znam voljeti” pojavila se i na takmičenju “Beogradsko proleće” , a pesma je za kratko vreme postala hit.

Godine 1995. pojavljuje se na “Mesamu” sa baladom “Poslije nas” koja je autobiografska.

Te godine počinje saradnju sa Radetom Radivojevićem, koji joj za festival “Beogradsko proleće” piše numeru “Za milion godina”.

On potpisuje i numeru “Ti si moja sudbina” sa kojom je 1996. godine učestvovala na “Pjesmi Mediterana”. Iste godine snimila je i svoj prvi i jedini album “Noć i dan” koji je objavljen pod etiketom izdavačke kuće PGP-RTS.

Pored naslovne numere izdvojile su se i pesme “Naš svijet se ruši”,”Ljubav zna”, “Ne gospodine”.

Tanja je učestvovala i na festivalu Sunčane skale i to 1997. godine sa pesmom “Ljubav kao trag” Dejana Božovića. Tanja je 1999. nakon NATO bombardovanja obradila pesmu grupe”Ambasador” -“Zemljo moja”.

Nakon muzičke pauze od nekoliko godina, 2002. snima numeru “Žena koje nema” sa kojom se pojavila na Music Festivalu Budva. Ova pesma je ujedno i Tanjin najveći hit.

Dve godine na istom festivalu pojavljuje se sa pesmom “Zidovi ćute” koju je za nju pisao Momčilo Zeković Zeko.