Preminuo legendarni bubnjar, jedan od poslednjih velikana svetske muzičke scene

Poslovni partner velikog muzičara objavio je da je legendarni bubnjar preminuo u petak. Imao je 62 godine.

Tomi Ramon, osnivač i poslednji živi član originalne postavke legendarnog pank sastava „Ramons” preminuo je u petak, saopštio je Dejv Frej, njegov poslovni partner.

On je odbio da da bilo kakvo detaljnije objašnjenje osim onoga da je vest čuo od Tomijeve žene, javljaju svetski mediji.

Tomi Ramon je bio poreklom Mađar. Kada se prvi puta susreo sa „Ramonesima”, koji su bili u sastavu – Džoni Ramon na gitari, Di Di Ramon na bas gitari i Džoel Ramon na bubnjevima, Tomi je trebalo da bude njihov menadžer. Ipak, ubrzo je postavljen na mesto bubnjara, jer se ustanovilo da Džoel ne može u isto vreme da peva i svira brze ritmove na bubnjevima.

Iako je Tomi bio jedan od originalnih članova „Ramonesa” i njihov koproducent, Džoni i Di Di su uvek negirali da je on uticao na njihov prepoznatljivi zvuk. Tomi je izbegavao tvrdnje da je bio u sporu sa ostatkom sastava oko autorskih prava za nekoliko kompozicija.

Di Di je u svojoj knjizi napisao da je ljut na Tomija, jer je bio u mogućnosti da kuva večere i organizuje svoj život na bolji način, bez psiholoških i problema sa drogom, od kojih je ostatak sastava bolovao. To je takođe i bio jedan od većih problema koji su izazvali raskol i zbog čega je Tomi otišao iz „Ramonesa” ’78.godine.