Promocija kataloga 16. bijenala umetnosti na Sajmu knjiga

Promocija monografije 16. pančevačkog Bijenala umetnosti 'Linije vremena' dokumenti 1981-2012, biće održana 31. oktobra sa početkom u 18.00h u promotivnom prostoru 'Arena' (Hala 1), u okviru 59. Beogradskog sajma knjiga.

Na promociji će govoriti Nemanja Rotar, direktor Kulturnog centra Pančeva, Dragan Jelenković, urednik i Prof. dr Lidija Merenik, recenzent.

Učesnici i saradnici moći će da preuzmu svoj primerak kataloga nakon promocije, uz potpis.

Najveći prostor u monografiji ovogodišnjeg bijenala Linije vremena: dokumenti 1981-2012, pripada obimnom izboru umetnika, selektora i kustosa manifestacije Suzane Vuksanović. Segment selekcije je dokumentovan tekstom selektora, fotografijama radova i biografijama učesnika.

Osim selekcije u okviru ovogodišnjeg bijenala značajno mesto zauzima samostalna izložba akademika Dušana Otaševića Vreme / protok / trag, sa kojim je intervju uradila Marijana Kolarić, a objavljen je takođe, u monografiji.

U dokumentarnom delu nalaze se tekstovi i arhivski materijali, preuzeti iz dostupnih arhiva Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, koji dokumentuju i označavaju promene i tendencije u savremenoj umetnosti.

Pored pomenutih dokumenata i preuzetih tekstova preporučujemo da, u monografiji, pročitate tekstove Suzane Vuksanović, Andreja Mirčeva i Čedomira Janičića.

Monografija ovogodišnjeg bijenala predstavlja stručni doprinos u sagledavanju savremene umetnosti u tranzicionim vremenima.

Nadamo se da će ova bogato opremljena i dokumentovana monografija poslužiti novim generacijama kao nezaobilazna građa u sagledavanju tokova savremene umetnosti.