Robin Vilijams je patio od Parkinsonove bolesti?

Supruga Robina Vilijamsa tvrdi da je glumac patio od Parkinsonove bolesti i da je bio trezan u trenutku kada je izvršio samoubistvo.

U saopštenju koje je objavila danas, a prenosi AP, Suzan Šnajder navodi da se Vilijams borio sa depresijom, anksionznošću i da je bio u ranoj fazi Parkinsonove bolesti kada je pre dva dana pronađen mrtav.

Supruga slavnog komičara rekla je da Vilijams nije bio spreman da javno obelodani svoju dijagnozu.

Inače, zvanični rezultati obdukcije koji bi trebalo da pokažu da li je glumac bio pod dejstvom alkohola i/ili opijata, još nisu saopšteni. Policija je ranije potvrdila da je Vilijams nađen obešen sa kaišem i da mu je jedan članak na ruci bio prerezan.

Prerezana ruka nije glavni uzrok njegove smrti koja je izazvana „samoubistvom gušenjem izazvanim vešanjem”, rekao je poručnik Kit Bojd, šef okruga Marin, na konferenciji za štampu.

Bojd je rekao da nema očiglednih tragova borbe ali da se istraga nastavlja.

Čuvenog glumca i komičara poslednji put je živog videla supruga u nedelju uveče, a pronađen je mrtav u ponedeljak oko podne.

Policija je u ponedeljak pre podne primila poziv da je pronađen onesvešćen muskarac. Hitna pomoć, koja je stigla na mesto događaja, konstatovala je smrt.