ŠTA SMO UŽIVALI – UŽIVALI SMO: Dvojac 2Cellos se razdvaja, Luka i Stjepan nastavljaju SOLO KARIJERE

Na neodređeno vreme...

2cellos
promo

Nije nepoznata činjenica da sastav 2Cellos već neko vreme proživljava vrhunac karijere. Međutim, sve obaveze kroz koje prolaze donele su i neželjene posledice, zbog čega su muzičari odlučili da se razdvoje na neodređeno vreme, prenosi Jutarnji.hr.

Iako su nedavno pripremili novi album, Luka Šulić i Stjepan Hauser odlučili su da se razdvoje.

Stjepan je u razgovoru za RTL rekao da je došlo vreme za pauzu jer su život, ritam i tempo ubitačni.

To je suludo, stvarno smo preterali. 200 letova godišnje, konstantno koncerti, putovanja po svim kontinentima, snimanja… Jednostavno se moramo maknuti od toga. Posvetićemo se nekim drugim stvarima u životu, napravićemo jedan zdrav odmak, rekapitulirati sve u glavi i kad dođemo sebi, ako dođemo sebi, možemo opet dalje – rekao je Hauser.

Uskoro ih očekuju australijska i američka turneja, nakon čega će napraviti pauzu, a Hauser je najavio da će nastaviti solo vodama.

Poslednjih osam godina isključivo sviram kao 2Cellos i ovako izaći iz toga, uopšte se usuditi da sviram sam u Areni klasičnu muziku, bio je sulud potez, ali ja sam lud u glavi i volim rizikovati. Baš sam ponosan na sebe – objasnio je Hauser.

S druge strane, Luka će se posvetiti porodici. Naime, on i njegova supruga Tamara su postali roditelji sina Vala. Luka otvoreno priča o porodici i tome koliko mu ona znači.

Stjepan se u takvom okruženju ipak ne vidi još uvek te kaže kako će za 20 godina možda biti tradicionalan čovek koji želi porodicu.

Tražim nekoga ko to razume i ko je spreman sa mnom rasti u svemu, ako je svesna koliko je sve ovo u svetu lažno i ako je spremna rasti sa mnom, onda imamo o čemu da pričamo – zaključio je Hauser.