SVE JE MOGUĆE: Ministarstvo razmatra SMENU DEJANA SAVIĆA, a možda se “ništa ne desi”

Podsetimo, sve je počelo sa smenom direktora drame Željka Hubača i njegovim izlaskom u javnost sa pričom o finansijama ove institucije.

narodno pozoriste
Petar Marković

Savetnik ministra kulture i informisanja Tihomir Arsić izavio je danas da se razmatra mogućnost za smenu direktora Narodnog pozorišta u Beogradu Dejana Savića, ali i da postoji mogućnost i da se “ništa ne desi”.

On je za TV Prva povodom nezadovoljstva i protesta polovine pozorišnog ansambala “zamolio javnost za malo strpljenja” i najavio skoru reakciju Ministarstva kulture i informisanja.

Ne postoje samo dve opcije (za rešenje problema). Ali, do smene neće doći samo zato što su glumci zatražili smenu (Savića) – rekao je Arsić i dodao da se žalbe glumaca pažljivo razmatraju.

On je rekao da u godini kada se proslavlja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta ta institucija treba da funkcioniše bez problema.

Komentarišući fotografije loših uslova rada koje su zaposleni u Narodnom pozorištu počeli da dele društvenim mrežama, Arsić je kazao da je upoznat sa uslovima i da zaposleni, upravnik i Upravni odbor iznesu svoje zahteve za renoviranje.

Više od 30 glumaca Narodnog pozorišta potpisalo je proglas u kome traže smenu upravnika tog pozorišta Dejana Savića i preispitivanje razloga za smenu direktora Drame Željka Hubača.

Nakon toga je i reditelj Jug Radivojević u otvorenom pismu Upravnom odboru Narodnog pozorišta odbio da bude imenovan na mesto novog direktora Drame.