Tragedija: Robin Vilijams pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo (FOTO, VIDEO)

Čuveni glumac Robin Vilijams pronađen je mrtav, preneli su svetski mediji. Vilijams je pronađen u u svom stanu u severnoj Kaliforniji i prema prvim informacijama radi se o samoubistvu, saopštile su vlasti.

Robin Vilijams imao je 63 godine, a za ulogu u filmu “Dobri Vil Hanting” nagrađen je Oskarom.

Njegova porodica povodom tragične smrti izdala je zvanično saoštenje: “Robin Viliajms preminuo je jutros. Vodio je veliku borbu sa akutnom depresijom poslednjih dana. Ovo je tragičan i iznenadni gubitak za sve nas. Familija moli za poštovanje privatnosti u ovom teškom trenutku žalosti.”

Ceo svet se okupio ispred njegove kuće kako bi mu odali poštu:

Popularni glumac rođen je 21. jula 1951. godine u Čikagu. Prvo je probao da studira političke nauke, koje je napustio posle godinu dana da bi upisao Fakultet dramskih umetnosti u Njujorku. Tokom studija, ali i nakon što je diplomirao, igrao je različite uloge, uglavnom u pozorišnim komedijama. Pošto se kao uspešan glumac u komedijama nametnuo mnogim rediteljima, ubrzo se pojavio u nekoliko televizijskih humoristickih serija, od kojih je najpoznatija “Happy Days as Mork”.

Početkom osamdesetih godina dobija i prve uloge u serijama koje su se emitovale na kablovskoj televiziji. Te serije su mu donele veliku popularnost, posebno “Home Box Office”. Na vrhuncu popularnosti na televiziji dobija i svoje šou emisije “Veče sa Robinom Vilijamsom” i “Robin Williams: Live at the Met”, piše „B92″.

Tih godina dobija i prve uloge u komedijama koje su ga proslavile širom sveta: “Popaj”, “Moskva na Hadsonu”, “Club Paradise” i “The Best of Times”.

Na “A listu holivudskih glumaca” Vilijams stiže zahvaljujući nominaciji za Oskara za glavnu ulogu u filmu “Dobro jutro, Vijetname”. Usledila je i nominacija za nagradu Akademije za ulogu u filmu “Društvo mrtvih pesnika”. Solidan uspeh ostvario je i u filmu Stivena Spilberga “Kapetan Kuka”, gde je igrao Petra Pana.

Svoj glas pozajmio je i crtanom filmu “Aladin”. Producentski debi ali i uspešnu glavnu ulogu ostvario je u komediji “Mrs. Doubtfire”, gde je igrao oca koji mora da se preruši u kućnu pomoćnicu da bi proveo više vremena sa decom.

Devedesetih godina ističe se ulogama u filmovima “Fisher King”, “Džumandži”, “Devet meseci” i “Dobri Vil Hanting”, u kom je imao sporednu ulogu za koju je dobio svog jedinog Oskara. Glumio je i u Spilbergovom SF-u “AI”, “Insomniji”, “Noći u Muzeju”….