U kući Đure Jakšića promocija knjige ‘Sva lica sveta’

Knjiga beogradskog pisca i novinara Dušana Veličkovića 'Sva lica sveta', o susretima sa najznačajnijim svetskim intelektualcima, biće predstavljena sutra, 21. oktobra, u 19.00 sati u Kući Đure Jakšića u Beogradu.

Pored razgovora o knjizi biće otvorena izložba ilustracija Maje Majolinice, kojima je opremljeno to izdanje, naveli su organizatori. Autor knjiga „Đinđić, lice mladosti”, „Bela, ćao” i „Srbija hardkor” Dušan Veličković, opisao je u svom poslednjem delu susrete, razgovore i ideje najznačajnijih svetskih intelektualaca koji su obeležili kraj 20. i početak 21. veka. U knjizi su zastupljeni razgovori sa autorom „Saturnovih prstenova” i „Austerlica” Vinfridom Georgom Zebaldom, Trejsi Ševalije, Arturom Milerom, Suzan Zontag, Maksom Frišom, Klod Simonom, Alenom Ginzbergom i drugim velikanima.

U razgovoru o knjizi učestvovaće pisac Mario Luguori, sociolog Dragan Jovanović, umetnica i dizajner Maja Majolinica, urednica književnog programa Ustanove kulture Parobrod Katarina Lazić i autor Dušan Veličković.

 loading...