‘U tuđoj kući’, priča o teškim iskušenjima pobednika i poraženih u knjižarama Evro-Giuntija

Iz štampe je izašlo novo izdanje kuće Evro-Giunti roman „U tuđoj kući“ velškog autora Ridijana Bruka, čija je radnja smeštena u posleratni Hamburg, do temelja srušen od strane saveznika. Ova istorijska drama, koju je autor napisao po istinitoj priči svog dede, prevedena je na više od 30 svetskih jezika i dobila je odlične kritike.

Roman „U tuđoj kući“ je priča o teškim iskušenjima pobednika i poraženih. Inspirisana je istinitim događajima iz života autorovog dede.

 

U ledenu zimu 1946. Rejčel Morgan putuje sa sinom u britansku okupacionu zonu u Nemačkoj, da se pridruži suprugu Luisu, britanskom pukovniku zaduženom za izgradnju razorenog Hamburga i denacifikaciju poraženih.

Po dolasku u razrušen grad, mlada Velšanka koja je u nemačkom bombardovanju izgubila starijeg sina otkriva da je njen muž doneo nečuvenu odluku: prelepu rekviriranu vilu koju im je dodelila Britanska vojska Morganovi će deliti s njenim vlasnikom, nemačkim arhitektom i njegovom problematičnom ćerkom.

Neprirodna blizina engleske i nemačke porodice uzdrmaće sva Rejčelina načela, staviće na teška iskušenja njen bol zbog gubitka sina, i dovešće u pitanje nedvosmislena i stroga uputstva iz brošure koju dobija svaka engleska porodica u posleratnoj Nemačkoj. U tom napetom okruženju, netrpeljivost i tuga preobraziće se u strast i izdaju.