‘Varvari’ osvojili beogradsku publiku

Debitantski dugometražni igrani film reditelja i scenariste Ivana Ikića „Varvari", imao je 4. septembra uspešnu domaću premijeru na tri različite lokacije u Beogradu.

Ekipa filma „Varvari” poklonila se publici na tri različite lokacije – u Domu Sindikata, Domu Omladine i u Sinapleksu. Ovim je zvanično počeo ‘pohod’ „Varvara” na bioskope.

Mnogobrojna publika, koja je sinoć prisustvovala premijeri filma „Varvari” sa oduševljenjem je prihvatila debitantsko ostvarenje mladog reditelja i scenariste Ivana Ikića, koje je svoju svetsku premijeru imalo u Karlovim Varima, gde mu je dodeljena posebna nagrada žirija.
Ovaj film prikazuje besciljne puteve tinejdžera, koji se na pogrešne načine bore protiv životnih problema. Kao i svaki brod bez kormila i oni se razbijaju o jake talase čitave problematike društva.


Priča o navijačima, vandalizmu i alkoholu prikazuje dublju pozadinu koja stoji iza ovih društvenih pojava. A, koja se pre svega osvrće na porodicu, kao primarnu grupu. Plejadu mladih naturščika predvode Željko Marković i Nenad Petrović Fleš, pored njih u filmu igraju i Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović i mnogi drugi.

Producent je beogradska kuća “Sense” direktor fotografije Miloš Jaćimović, montažer Dragan Von Petrović, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Biljana Grgur.