VELIKA ČAST ZA ČUVENOG MUZIČARA: Bora Dugić ove godine dobija titulu KRALJA FRULE

Ovogodišnji Sabor frulaša Srbije biće održan 21. i 22. jula.

YouTube Printscreen

Na ovogodišnjem 31. Saboru frulaša Srbije u Čačku muzičaru Bori Dugiću biće dodeljena počasna titula “kralj frule“, saopštio je danas Savet Sabora.Na ovogodišnjem 31. Saboru frulaša Srbije u Čačku muzičaru Bori Dugiću biće dodeljena počasna titula “kralj frule”, saopštio je danas Savet Sabora.

Zahvaljujući svom istančanom ukusu, emocijama, osećaju za frazu i maestralnoj izvodjačkoj tehnici, Bora Dugić spada u najveće umetnike na svetu. On je pokazao da je na fruli moguće svirati najrazličitije melodije – od pastoralnih elegija do brzih, virtuoznih kompozicija, čak i dela klasične muzike – navodi se u obrazloženju Saveta Sabora frulaša.

Za “kralja frule” Dugića su predložili kompozitori Svetislav Božić i Zoran Hristić, flautista Ljubiša Jovanović, ministarka Slavica Djukić Dejanović, etnomuzikolog Mirjana Drobac i predstavnici Dugićevog rodnog mesta Rače.

Počasno priznanje Dugiću, koji će na ovogodišnjem Saboru frulaša imati funkciju starešine, biće uručeno drugog dana manifestacije, u nedelju, 22. jula na saborskoj pozornici.
Nakon toga, Dugić će održati mini koncert.

Ovogodišnji, 31. Sabor frulaša Srbije pod nazivom “Oj, Moravo”, koji se održava u selu Prislonica kod Čačka, biće održan 21. i 22.jula.

Domaćin manifestacije biće ministarka u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica DJukić Dejanović.