VELIKA ČAST ZA SRPSKOG GLUMCA: Miloš Biković dobija prestižnu nagradu i to mu uručuje PUTIN LIČNO (FOTO)

Glumac je počastvovan nagradom.

Miloš Biković
Promo

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin sastao se s Milošem Bikovićem, kojem je saopštio da je nagrađen ruskim državnim priznanjem – medaljom Puškina.

Planirano je da odlikovanje dodeli predsednik Rusije Vladimir Putin 4. novembra u Kremlju. Radujemo se i čestitamo – napisao je Čepurin na svom profilu na Tviteru.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

Miloš će samo nekoliko dana boraviti u Beogradu, a sutra će prisustvovati premijeri svog novog filma “Južni vetar”.

Za mene je ovo radosna vest. Posebno mi je čast što će mi nagradu uručiti Putin. Nisam još imao prilike da ga upoznam – kaže Biković.

Daroviti glumac se poslednjih godina proslavio i u ruskoj kinematografiji, počevši sa filmom “Sunčanica” ruskog reditelja Nikite Mihalkova.

Ruska Federacija neguje svoju kulturu i odnos prema drugim zemljama s kojima ima saradnju, a mi kao država i narod možemo tu da zauzmemo značajno mesto, jer imamo zajedničku istoriji. Srbija može da učini još više na tom planu i nadam se da će ta saradnja da se pojača i da će doneti još mnogo plodova, pogotovo u oblasti kinematografije – smatra glumac.

Miloš će naredne godine predstaviti svoj projekat “Balkanska međa”, koji je s Rusima snimao i u Beogradu, a prikazuje stradanja našeg narodna na Kosovu i Metohiji.