LABORANT IZ TORLAKA “LAKE RUKE”: Zoran je postao ZVEZDA VAKCINACIJE u Srbiji

Zoran Vučković je laborant u Institutu "Torlak". On je dao prvu vakcinu protiv koronavirusa u Srbiji. Za RTS je govorio o iskustvima vakcinacije i rada tokom epidemije koronavirusa.

Printscreen Youtube/RTS

Zoran, koji već 21 godinu radi u Torlaku, kaže da on i njegove kolege od marta rade punom parom i kada je reč o testiranju, a sada je tu i vakcinacija.

Kaže da se ne boji, odnosno da nije bilo vremena za razmišljanje o strahu jer posao mora da se odradi.

“Vodi se računa da se čovek ne zarazi, ali za strah se nema vremena”, rekao je Vučković.

On je dao prve vakcine protiv koronavirusa u Srbiji. Kaže da nije imao tremu, ali da mu nije bilo baš svejedno.

“Ne što se tiče same struke, da li ću nešto pogrešiti, nego jednostavno nije svejedno dati premijeru, ministrima, važnim ljudima vakcinu”, kaže Zoran.

Za njega kažu da ima „laku ruku”, a on ističe da je stvar u iskustvu i da su igle odlične, tanke i oštre i da vakcinacija ne bi trebalod a boli, da se oseti slično kao ujed komarca.

Na pitanje da li se ljudi plaše, kaže da svaki drugi ili treći pita šta će mu se dogoditi posle vakcine.

“Ja im kažem, bilo šta da se desi, neće biti strašno kao da se razbolite od kovida. Vakcina je najbolja zaštita, nema dileme, treba je primiti svakako”, rekao je Zoran Vučković.

On je za RTS rešio dilemu da li se različite doze vakcina daju u različite ruke. Ističe da doze mogu da se daju u istu tuku, i da nema razloga da se bode u drugu.

Kako ističe, to je neznatan ubod, i on u 99 odsto slučajeva bode u istu ruku. Međutim, navodi da, ako je neko desnoruk, onda bode u levu ruku, zbog eventualnog bola.
Dao je i savet onima koje boli ruka posle uboda, da naprave smešu alkohola i vode i da drže obloge.

Zoran Vučković se nije vakcinisao. Preležao je kovid i kaže da će da sačeka da mu opadne nivo antitela i da će onda doktor da mu da vakcinu.

U SRBIJI VAKCINISANO 409.000 GRAĐANA! Po tome smo drugi u Evropi, a evo KOJA DRŽAVA JE PRVA