LAPSUS ILI NEZNANJE? Pink branio Vesića, pa napao čoveka mrtvog 25 godina (FOTO)

Najnoviji pokušaj da se Goran Vesić "obračuna" sa svima onima koji mu govore da je "glup" završio se komično.

printscreen

Viktor Ivančić, hrvatski pisac, kolumnista i nekadašnji urednik “Feral tribjuna”, reagujući na napade zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na njegovog kolegu Borisa Dežulovića, u izjavi za Nova.rs poručio je Vesiću da je “budala.”

“Budale uvijek popizde kada se susretnu s istinom. Goran Vesić je budala. Za one koji smatraju da bi Dežulović, zato što je Hrvat, morao da pazi kako govori o Beogradu i Srbiji, imam važnu informaciju – Boro je loš Hrvat. Izvlačim dakle dva zaključka: Boro je nikakav Hrvat, kao i ja, uostalom, a Vesić je budala”, smatra Ivančić.

Vesić je odgovorio, što je preneo Pink, samo što je u njihovom tumačenju krivac za ove reči ne živ i zdrav Viktor Ivančić, već 25 godina preminuli kultni splitski novinar i pisac Miljenko Smoje.

Koji je pa sad taj Ivančić? Još jedan Hrvat koji promoviše knjigu u Beogradu pa bi pljujući po našem gradu da proda koji primerak više?
Miljenko Smoje je lepo to objasnio kada je napisao da su u Splitu, u kužinama, bili i zahodi.
I ostao je taj običaj, drže ga se i Dežulović i Ivančić, geni su to, da vole da rade ono što se radi u zahodu baš tamo gde i jedu.
I sve što imam da im kažem je to – doživljavajte slobodno Beograd kao kužinu, probajte čvarke, švargle, sarmu, prase… Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige jer poznati možete da postanete samo u velegradu.
Ali za zahod, ajde lepo u Split. Tamo čovek i nema šta drugo da radi”, napisa Vesić.

Nedugo potom, Pink je objavio:

Napomena: Pink je, nakon što je 021.rs objavio tekst, a njihov naslov postao viralan na društvenim mrežama, ispravio grešku napisavši da je Vesić odgovorio na prozivke Ivančića.