“Lazar je dobar momak kada je trezan”: Komšije progovorile iskreno o muškarcu koji je pregazio dvoje dece na Karaburmi i POBEGAO

Komšije kažu da znaju da je Lazar pre šest, sedam godina imao saobraćajku....

Hronika
Dnevno.rs

Lazar G. (38) koji se sumnjiči da je u nedelju uveče na pešačkom prelazu na Karaburmi u Beogradu “sitroenom C5” pokosio S. B. (9), njegovog mlađeg brata L. B. (4) i njihovog oca Mihaila, juče je na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu odlučio da se brani ćutanjem, posle čega je predloženo da mu bude određen pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo je od suda tražilo pritovor između ostalog, i zbog toga što je Lazar G. već dva puta osuđivan, takođe zbog izazivanja saobraćajnih nezgoda!

Mnogo pije

Podsetimo, posle nesreće koja se dogodila dok su dečaci sa ocem prelazili ulicu na pešačkom prelazu, Lazar G. je dao gas i svojim “sitroenom” pobegao. Uhapšen je sutradan, a policija je pronašla i njegov automobil, koji je pokušao da sakrije na parkingu u blizini kuće u kojoj živi sa porodicom.

Lazar je dobar momak kada je trezan, ali u poslednje vreme mnogo pije. Kada se napije postane potpuno drugi čovek. Zbog toga sumnjam da je možda te večeri bio pijan i da se zato uplašio i pobegao. Trezan bi sigurno stao da pomogne deci – kaže komšija uhapšenog Lazara G. i dodaje da on radi kao vodoinstalater.

Inače, kuća u kojoj živi je samo nekoliko ulica udaljena od mesta saobračajne nesreće i ulice u kojoj žive dečaci sa roditeljima.

Čuli smo da je vozač uhapšen i moj mlađi sin, inače stric dečaka ga zna tu iz kraja. To što je uhapšen ne menja činjenicu da su naši dečaci teško povređeni. Stariji unuk se i dalje nalazi u komi i njegovo stanje je nepromenjeno. Što se tiče mlađeg unuka, on je operisan i nadamo se najboljem – kaže Boban M., deda dečaka i dodaje da se porodica svakodnevno moli u crkvi da im dečaci budu dobro.

Preticao autobus

Lazar G., podsetimo, naleteo je na dečake i njihovog oca kada su se od dede vraćali u svoj stan. Očevici su navodno izjavili da se autobus zaustavio da dečaci sa ocem pređu ulicu, ali da je “sitroen” pretekao autobus i naleteo direktno na njih.

Tokom postupka, biće saslušani oštećeni i svedoci. Takođe, biće pribavljeni i drugi dokazi da bi se u potpunosti utvrdilo činjenično stanje. Biće određeno i saobraćnajno-tehničko i medicinsko veštačenje, kako bi se utvrdila prostorno – vremenska analiza saobraćajne nezgode, kao i stepen povreda – navedeno je iz tužilaštva, koje je napomenulo i da je osim zbog toga što je već više puta osuđivan, od čega dva puta za isto krivično delo, pritvor predložen i zbog opasnosti od bekstva, jer je napustio lice mesta i nije se sam prijavio, već ga je policija pronašla, kao i zbog tog što nema prijavljeno prebivalište u Srbiji.

Pre šest godina imao udes

Komšije kažu da znaju da je Lazar pre šest, sedam godina imao saobraćajku.

Čuli smo za to, ali koliko znamo niko nije nastradao. Znamo da je Lazar tada imao neke lakše povrede, ali detalje o samom udesu ne znamo – kažu komšije.