Lažna dojava o BOMBI U BELVILU: Radnici se vratili na posao

Policija
Printscreen Rts

Dojava o bombi u zgradi gde je sedište "Er Srbije", kao i poslovnica Unikredit banke i američka kompanija NCR, bila je lažna. Kontradiverzione ekipe MUP-a nisu pronašle eksplozivnu napravu, saznaje RTS. Radnici vraćeni u zgradu.

 

Reporter RTS-a javlja da je iz podzemne garaže paukom, u pratnji pripadnika policije i kontradiverzionih jedinica, odvezen jedan automobil.

Reč je o belom “pežou 406”, koji se nalazio u podzemnoj garaži u Belvilu.

Nakon što su pripadnici policije pregledali svih 11 spratova zgrade u ulici Jurija Gagarina broj 12, radnici su se vratili unutra i sada su na svojim radnim mestima. Pojavio se i generalni direktor “Er Srbije” Dane Kondić.

U ovom trenutku nisu poznati detalji o ovom događaju, niti o prirodi njegove veze sa bezbednosnom krizom. 

Pripadnici MUP-a i Vojne policije pretraživali su zgradu i okolinu, a nakon što je automobil izvučen iz garaže i oni su otišli sa terena, kao i vatrogasne ekipe i vozilo Hitne pomoći.

Izveštač RTS-a sa lica mesta javlja da se nešto pre 10 časova u zgradi oglasio alarm i da je obezbeđenje naložilo svim zaposlenima da napuste zgradu.

U tom trenutku je u zgradi, u kojoj se osim “Er Srbije” nalaze i poslovnica Unikredit banke i američka kompanija NCR, bilo 1.100 zaposlenih.

“Anonimna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi prijavljena je policiji na sistem 192 nešto pre 10 časova, a nakon izlaska kontradiverzionih ekipa na teren zgrada je iz bezbednosnih razloga evakuisana”, navodi se u saopštenju MUP-a.  

U policiji su RTS-u potvrdili da su na teren poslate policijske jedinice, kako bi se utvrdilo da li zaista postoji eksplozivna naprava.

Iz “Er Srbije” je za RTS potvrđeno da je bilo dojave o bombi i da su zaposleni bili evakuisani.loading...