Led na Dunavu danima pravi probleme, mađarski ledolomci pružaju pomoć (VIDEO)

led
pixabay.com

Na delu Dunava, od Slankamena do Pupinovog mosta, formiran je ledostaj, a dva mađarska ledolomca, "Sečenji" i "Jegtoro VII", pokušavaju da prođu kroz ledenu barijeru uzvodno od Beograda.

 

Na delu Dunava, od Slankamena do Starih Banovaca, došlo je do ledostaja. Na deonici dugoj šest kilometara ledostaj je još uvek manje debljine od oko 20 centimetara, dok je nizvodno počelo gomilanje leda i debljina leda se povećava,

U Daljskoj krivini je formiran koridor kroz ledenu barijeru od oko 70 do 100 metara, a preostali deo toka je pod ledostajem.

Od Slankamena do Pupinovog mosta, formiran je ledostaj, a dva mađarska ledolomca, “Sečenji” i “Jegtoro VII”, pokušavaju da prođu kroz ledenu barijeru uzvodno od Beograda.

Na reci Savi pokrivenost vodnog ogledala ledom se smanjuje, dok je na Tisi i banatskim vodotocima na celoj dužini toka formiran ledostaj.

Vanredna odbrana od zagušenja ledom ostaje na snazi na 104,7 kilometara na Dunavu, dok se redovne mere odbrane sprovode na 628,67 kilometara na Dunavu, Savi, Tisi i banatskim vodotocima.