LEDENA SMRT: Lavina u Italiji zatrpala hotel, ima “MNOGO MRTVIH” (VIDEO)

Italija
Printscreen

Snežna lavina obrušila se na hotel "Rigopijano" u planinskoj oblasti regije Abruco, a strahuje se da ima "mnogo stradalih".

 

Prema navodima medija, u hotelu se nalazilo oko 20 gostiju i sedmoro zaposlenih, a spasioci su izvukli telo prve žrtve.

Gorska služba spasavanja poslala je četiri ekipe spasilaca, prenosi Ansa, a lokalni mediji navode da hitne službe strahuju da ima malo preživelih.

– Ima mnogo mrtvih – rekao je za Ansu Antonio Kroćeta iz spasilačkog tima.

Kako prenose mediji, dve osobe su uspele da izbegnu lavinu, koja je takvom silinom udarila u zgradu da se deo odmah urušio. Do nesreće je došlo u sredu uveče, ali je sneg blokirao i sve prilaze hotelu, pa su spasioci na skijama, bez opreme, stigli do hotela tek u ranim jutarnjim časovima.

Pre lavine u blizini te oblasti je registrovan niz novih zemljotresa jačine između 5 i 5,7 stepeni po Rihteru.

Objavljen je i snimak iz helikoptera koji je leteo iznad zatrpanog hotela “Rigopijano”. Na snimku se vide samo vrhovi drveća i krov hotela. Spasioci i dalje tragaju za zatrpanim ljudima, ali ističu da potraga ide veoma teško.

U toj oblasti su veliki snežni nanosi. Sneg, visok oko dva metra, blokirao je na oko devet kilometara od hotela prilaz vozilima spasilačkih ekipa i hitne pomoći, navodi italijanska agencija, pozivajući se na neimenovane izvore.

Dve osobe su dosad spasene.