LEDENI TALAS ĆE POTRAJATI: Sutra TOPLIJE uz delimično razvedravanje, ali od utorka ponovo PAD TEMPERATURE!

U Srbiji će sutra ujutro biti slab i umeren mraz, mestimično magla i niska oblačnost, a tokom dana toplije uz delimično razvedravanje, u nižim predelima početak topljenja snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Beta

Vetar će biti slab i umeren, južni, posle podne na planinama i u košavskom području u pojačanju, uveče i u toku noći ponegde i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura kretaće se od minus deset do minus jedan, a najviša od dva do osam stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra ujutro biti slab do umeren mraz, u pojedinim delovima grada magla i niska oblačnost. U toku dana predvidja se toplije uz delimično razvedravanje. Vetar će biti slab i umeren, južni, uveče i u toku noći u pojačanju. Najniža temperatura biće oko minus dva, a najviša oko sedam stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u ponedeljek u većem delu biti toplije uz postepeno naoblačenje, od sredine dana mestimično s kišom, dok će na visokim planinama padati sneg. U utorak, uz pad temperature, kiša će ponovo preći u sneg ponegde u nižim predelima, ali će padavine biti sporadične i slabijeg intenziteta. U sredu će biti umereno oblačno i uglavnom bez padavina. U drugoj polovini naredne sedmice temperatura u manjem porastu. 

U Beogradu se predvidja slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 27. januar 2019:

Svim hroničnim bolesnicima preporučuje se oprez, a naročito osobama sa srčanim obolјenjima i reumatičarima. Moguće su uobičajene meteoropatske reakcije.